Özvar, YÖK tarafından düzenlenen Araştırma Üniversiteleri Destek Programı (ADEP) değerlendirme toplantısında, 2021’de belirlenen Araştırma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Programı’nın 23 üniversiteyle başarıyla yürütüldüğünü belirtti. Programın üniversitelerin performanslarını yıllık olarak takip ettiğini ve sıralamaların kasım ayında kamuoyu ile paylaşıldığını ifade etti.
Özvar, ADEP kapsamında yapılan değerlendirme sonuçlarına göre üniversitelere kaynak tahsis edildiğini ve Bilimsel Araştırma Projesi (BAP) Yönetmeliğinde yapılan değişikliklerle ön ödeme limitlerinin artırıldığını söyledi. Ayrıca, 2024’te üniversitelere 400 milyon lira ödenek tahsis edileceğini belirtti.
Özvar, TÜBİTAK ile yapılan görüşmeler sonucunda ADEP projelerine özel desteklerin artırılacağını ve araştırma üniversitelerinin Ar-Ge faaliyetlerinin genişletilmesine yönelik çalışmaların devam edeceğini vurguladı. Ayrıca, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı’nın destekleriyle yükseköğretimde AR-GE faaliyetlerinin artırılması hedeflendiğini belirtti.
Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı İbrahim Şenel, yeşil ve dijital dönüşümün kamu politikalarında önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, üniversitelerin AR-GE faaliyetlerinin desteklenmesi ve nitelikli insan gücünün yetiştirilmesine odaklandıklarını dile getirdi. Ayrıca, 12. Kalkınma Planı’nda yer alan hedeflere yönelik çalışmaların sürdürüleceğini ifade etti.
İbrahim Şenel, Ar-Ge desteklerinin devam edeceğini belirterek, stratejik alanlarda çalışmaların yoğunlaşacağını ve üniversitelerin bu alandaki kapasitelerinin artırılmasına odaklanacaklarını söyledi. Yapay zeka, siber güvenlik, robotik gibi alanlarda Ar-Ge çalışmalarının destekleneceğini vurguladı.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.