Bakan Özhaseki, dünya çapındaki iklim değişikliğinin ağır etkileriyle mücadelede çölleşmenin önemine dikkat çekti. 2053 Net Sıfır Emisyon ve Yeşil Kalkınma hedeflerine ulaşmak için 2,7 milyon metrekare yeni karbon yutak alanı oluşturduklarını belirtti. 2024’e kadar hedefleri doğrultusunda 3,5 milyon metrekarelik yeni yutak alanı oluşturmayı planladıklarını vurguladı.
Bakan Özhaseki, çölleşmeyle mücadelede millet bahçelerinin yaygınlaştırılmasının önemine değindi. Türkiye genelinde 81 ilde 75 milyon 886 bin metrekare alanda çalışmaların sürdüğünü belirten Özhaseki, hedeflerinin ülke genelinde 100 milyon metrekare millet bahçesi oluşturmak olduğunu aktardı.
Bakan Özhaseki, çölleşme ve kuraklıkla mücadele kapsamında Afrika, Orta Asya, Kafkaslar ve Doğu Avrupa ülkelerine yönelik düzenlenen Uluslararası Çölleşme ile Mücadele Eğitim ve Çalıştayları hakkında bilgi verdi. Bugüne kadar 22 ayrı eğitim düzenlendiğini ve 108 ülkeden 1170 uzmana eğitim verildiğini paylaştı.
Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğü’nün sel, taşkın ve erozyonla mücadeledeki çalışmalarından bahseden Bakan Özhaseki, 185 Yukarı Havza Sel ve Erozyon Kontrolü Projesi, 95 Baraj Havzaları Yeşil Kuşak Ağaçlandırma ve Erozyon Kontrolü Projesi gibi birçok proje uygulandığını açıkladı. Bu projelerle doğal kaynakların korunması, afet risklerinin azaltılması ve biyolojik çeşitliliğin arttırılması hedefleniyor.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.