Başakşehir’de Eslem Sare Bulut’un yaşamını yitirdiği ve yedi öğrencinin yaralandığı bıçaklı saldırıya ilişkin yürütülen soruşturmada, saldırgan F.M. ile annesi ve babası tutuklandı. F.M.’nin, Türkiye ve dünyada tanınmak istediğini belirttiği iddia edildi.
Saldırıyı gerçekleştiren F.M.’nin Fen Lisesini kazanmasına rağmen okulun uzaklığı nedeniyle Anadolu Lisesi’ne geçtiği ve ders ortalamasının yüksek olduğu öğrenildi. İlk incelemelere göre F.M.’nin, saldırdığı öğrencilerle veya okul çevresindeki diğer kişilerle önceden herhangi bir bağlantısının bulunmadığı öne sürüldü.
F.M.’nin, kendisini sürekli ‘çirkin’ bulduğunu söylediği ve ‘Türkiye’nin ve dünyanın kendisinden haberdar olacağı bir şeyler yapmak istediğini’ ifade ettiği iddia edildi. Bu ifadeler, saldırının ardındaki motivasyona dair ipuçları barındırıyor.
Saldırı sonrası gözaltına alınan F.M. ile annesi M.M. ve babası Ş.M., çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı. Adalet Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, olayın tüm yönleriyle aydınlatılması için soruşturmanın titizlikle sürdürüldüğü belirtildi.
Reklam & İşbirliği: [email protected]