DOLAR 32,3808 -0.13%
EURO 34,7815 -0.1%
ALTIN 2.411,22-0,96
BITCOIN %
İstanbul
15°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Bursa’da korkutan görüntü!

Bursa’da korkutan görüntü!

ABONE OL
Ağustos 17, 2020 16:36
Bursa’da korkutan görüntü!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Olayda, çamlık alanda saat 13.30 sıralarında yangın çıktı. Alevler kısa sürede büyüdü. Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ve Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı ekipler karadan, helikopter de havadan yangın söndürme çalışmasına katıldı.

İHA’nın haberine göre, yangın söndürme çalışması sebebiyle oluşan dumanlar Nilüfer ilçesinin bir çok yerinden görüldü. Öte yandan orman yangını rüzgarın ani yön değiştirmesiyle çevresindeki villaların bahçesine sıçradı.

Villaların bahçelerine sıçrayan yangın sebebiyle villa halkı panik yaşadı. Demirci’den Dağyenice Göleti’ne giden yol itfaiye ekiplerince kapatıldı. Göletin etrafındaki yerler de boşaltıldı.

KONTROL ALTINA ALINDI

Demirci ve Dağyenice mahalleleri arasındaki çamlık alanda çıkan yangına havadan 5 helikopter, karadan ise 30’dan fazla ekip müdahale etti.

Yaklaşık 10 hektar alana zarar veren alevler, saat 16.40 itibariyle kontrol altına alındı. Müdahale sırasında Talha Özçelik adlı itfaiye eri düşerek yaralandı. Yaralı itfaiye eri hastaneye kaldırıldı. Ekiplerin bölgedeki soğutma çalışmaları sürüyor.

“YANGIN, UYUŞTURUCU BAĞIMLISI BİR KİŞİ TARAFINDAN ÇIKARILDI”

Bursa Valisi Yakup Canbolat, saat 14.00 sıralarında çıkan orman yangının yaşandığı bölgeye geldi. Bölgede incelemelerde bulunan Canbolat, Orman Bölge Müdürlüğü´nün yanı sıra Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Nilüfer Belediyesi ile AFAD´ın yangına müdahale ettiğini söyledi.

Yangını V.O. adlı bir kişinin çıkardığı öğrenilirken, konuya ilişkin açıklama yapan Vali Canbolat, ”Yangın bir kişi tarafından çıkarıldı. Bu kişiyi de emniyet güçlerimiz aldı. Kişi uyuşturucu bağımlısı olan bir şahıs, fakat kendisiyle ilgili herhangi bir terör bağlantısı tespit edilemedi. Şu anda emniyette gözetim altında” dedi.

Yangının çıkış sebebi ile ilgili güvenlik güçleri de çalışma başlattı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.