Voyager 2 Verileri Yeniden İncelendi
BBC’nin haberine göre, araştırmacılar, Nasa’nın Voyager 2 uzay aracı tarafından 1986’da toplanan verileri yeniden inceledi. Yapılan yeni değerlendirmede, Voyager’ın veri topladığı sırada güçlü güneş fırtınası olması nedeniyle manyetik alanın geçici olarak bozulmuş olabileceği ortaya çıktı. Bu durum, Uranüs sisteminin gerçekte nasıl bir yer olduğu konusunda yanıltıcı tespitler yapılmasına sebep olmuştu.
Yaşam İhtimali Artıyor
Yeni analiz sonucunda, Uranüs sisteminde okyanusların varlığını işaret eden gazlar tespit edildi. Bu durum, bilim insanlarının Uranüs’te yaşam ihtimaline işaret ettiğini gösteriyor. Dr. William Dunn, University College London’dan yaptığı değerlendirmede, “Bu sonuçlar, Uranüs sisteminin daha önce düşünülenden çok daha heyecan verici olabileceğini gösteriyor. Orada yaşam için gerekli koşullara sahip olabilecek uydular olabilir, yüzeyin altında balıklarla dolu okyanuslar olabilir” ifadelerini kullandı.
Yeni Keşif Misyonu Planlanıyor
Voyager 2’nin Uranüs ve uydularının yanından en son geçmesinin üzerinden yaklaşık 40 yıl geçerken, Nasa 10 yıl içinde Uranüs’e yeni bir keşif misyonu başlatmayı planlıyor. Bu yeni misyonla, Uranüs sistemi ve potansiyel yaşam formları daha detaylı bir şekilde incelenecek. Uranüs, ortalama eksi 224 santigrat derece sıcaklıkla Güneş sistemindeki en soğuk gezegen olarak biliniyor.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.