UNRWA’nın resmi hesabından yapılan açıklamada, Gazze Şeridi’nde şiddetlenen savaşın yanı sıra Batı Şeria’da da şiddet ve yıkımın arttığı vurgulandı.
Açıklamada, geçen haftanın, kasım ayından beri Batı Şeria’da yaşayan Filistinli siviller için en ölümcül hafta olduğuna dikkat çekildi. 7 çocuğun da aralarında bulunduğu çok sayıda kişinin öldürüldüğü belirtildi. UNRWA, yaşananların kabul edilemez olduğunu ve derhal durdurulması gerektiğini vurguladı.
İsrail, 28 Ağustos’ta Cenin, Tulkerim ve Tubas kentlerindeki mülteci kamplarına düzenlediği “Yaz Kampları” adını verdiği saldırılarıyla gündeme gelmişti. 2. İntifada’dan bu yana en yoğun ve kapsamlı saldırıları gerçekleştiren İsrail, Filistin Sağlık Bakanlığı verilerine göre, bu saldırılarda 39 Filistinlinin öldüğü, 145 kişinin yaralandığı belirtildi.
İsrail ordusunun 10 gün boyunca devam ettirdiği Batı Şeria’ya yönelik saldırı ve baskınlar sonrasında, büyük bir yıkım bırakarak geri çekildiği ifade edildi. İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te 7 Ekim 2023’ten bu yana devam eden İsrail askerleri ile Filistin topraklarını gasbeden İsraillilerin saldırılarında 691 Filistinlinin hayatını kaybettiği belirtildi.
Reklam & İşbirliği: [email protected]