DOLAR 36,2779 0.09%
EURO 37,9751 -0.16%
ALTIN 3.396,920,60
BITCOIN 3475672-0,41%
İstanbul

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Sunak, İstifa Kararı Aldı: “Muhafazakar Parti Liderliğinden Ayrılıyorum”
  • Gündem Manşet
  • Dünya
  • Sunak, İstifa Kararı Aldı: “Muhafazakar Parti Liderliğinden Ayrılıyorum”

Sunak, İstifa Kararı Aldı: “Muhafazakar Parti Liderliğinden Ayrılıyorum”

ABONE OL
Temmuz 5, 2024 18:16
Sunak, İstifa Kararı Aldı: “Muhafazakar Parti Liderliğinden Ayrılıyorum”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sunak, Downing Sokağı’nda Veda Açıklaması Yaptı

Chancellor Rishi Sunak, İngiltere’deki dünkü seçimlerin ardından Başbakanlık Ofisi 10 Numara’nın bulunduğu Downing Sokağı’nda veda açıklaması yaptı.

“Özür Diliyorum, İstifa Ediyorum”

Sunak, Kral Charles’la görüşmesi öncesi yaptığı konuşmada, İngiltere halkına “Ülkeye özür dilediğimi söylemek istiyorum. Bu göreve her şeyimi verdim ancak siz, hükümetin değişmesi yönünde net bir mesaj verdiniz. En önemli yargı, sizin yaptığınız yargıdır.” dedi. “Kızgınlığınızı ve üzüntünüzü duydum ve bu kaybın tüm sorumluluğunu alıyorum.” diyen Sunak, Muhafazakar Parti adayları ve çalışanlarından da çabaları sonuçsuz kaldığı için özür diledi.

İstifasının Hemen İşleme Konulmayacağını Açıkladı

Sunak, istifasının hemen işleme konulmayacağını ve yeni lider seçilene kadar görevde kalacağını belirtti. Muhafazakar Parti liderliğinden ayrılacağını ifade eden Sunak, partinin muhalefet rolünü de etkili bir şekilde yürüteceğini vurguladı.

“İşçi Partisi Liderine Başarılar Diliyorum”

İşçi Partisi’nin seçimlerdeki başarısını da değerlendiren Sunak, rakibi Keir Starmer’a başarılar dileyerek, “Kampanya dönemindeki anlaşmazlıklara rağmen kendisi saygı duyduğum, iyi, kamuya yararlı olacak bir kişidir.” şeklinde konuştu.

İngiltere’de Seçim Sonuçları

İngiltere’de dün yapılan seçimler sonucunda İşçi Partisi, milletvekili sayısını neredeyse iki kat artırarak 410’un üzerinde milletvekili kazandı. Muhafazakar Parti ise 120 milletvekiline kadar geriledi ve Parlamentonun seçimle iş başına gelen 650 sandalyeli Avam Kamarası’nda 2019’da 365 milletvekili bulunan Muhafazakar Parti’nin yenilgisini kabul etti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.