Ordu’nun Altınordu ilçesinde 37 yıldır saat tamirciliği yapan Salih Sakarya, teknolojinin hızla ilerlemesi ve gençlerin geleneksel zanaatlara ilgisizliği nedeniyle çırak bulamadığını dile getirdi. 1987 yılında saatçilik mesleğine çırak olarak adım atan Sakarya, 7 senelik çıraklık döneminin ardından kendi dükkanını açarak bu alanda ustalaştı.
8 metrekarelik dükkanında 6 kişilik ailesinin geçimini sağlayan usta Sakarya, günümüzde gençlerin geleneksel zanaat mesleklerine ilgi göstermemesinden dert yanıyor. Teknolojinin hızlı ilerlemesiyle birlikte saat tamirciliği gibi geleneksel mesleklerin geri planda kaldığını belirten Sakarya, mesleğin geleceği konusunda endişeli.
Ayrıca, imitasyon saatlerin insan sağlığına olan zararlarına da dikkat çeken Sakarya, orijinal olmayan malzemelerle üretilen saatin ciddi sağlık sorunlarına neden olabileceğini vurguladı. Saat alırken dikkat edilmesi gerekenleri paylaşan usta, imitasyon ürünlerin sektöre ve zanaata zarar verdiğini belirtti.
Salih Sakarya, mesleğin geleceği için gençlerin geleneksel zanaatları öğrenmeye teşvik etti ve herkese sahip oldukları saatleri tamir ettirmeleri çağrısında bulundu. Geleneksel zanaatların yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması konusunda önemli bir mesaj verdi.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.