Borsa İstanbul’da güne pozitif bir başlangıç yapıldı. BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 24,92 puan ve yüzde 0,23 artarak 10.889,00 puana yükseldi. Bankacılık endeksi yüzde 0,20, holding endeksi ise yüzde 0,13 artış gösterdi.
Sektör endeksleri arasında en çok kazandıran yüzde 0,81 ile taş toprak olurken, en çok kaybettiren ise yüzde 1,24 ile menkul kıymet yatırım ortaklığı sektörü oldu.
Analistler, küresel pay piyasalarında ABD Merkez Bankası’nın gelecek adımlarına ilişkin belirsizlik devam ederken, Fed Başkanı Jerome Powell’ın bugünkü söylemlerinin yatırımcıların odağında olduğunu belirtti. ABD’de açıklanan ekonomik verilerin karmaşık sinyaller vermesi nedeniyle yatırımcıların temkinli olduğu ifade ediliyor.
Analistler, bugün yurt içi ve yurt dışında veri akışının sakin olduğunu vurgulayarak, teknik açıdan BIST 100 endeksinin 10.900 ve 11.000 puanın direnç, 10.800 ve 10.700 seviyelerinin destek konumunda olduğunu belirtti.
Reklam & İşbirliği: [email protected]