BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 73,45 puanlık bir artış gösterdi. Toplam işlem hacmi ise 109,2 milyar lira olarak gerçekleşti. Bankacılık endeksi yüzde 2,59, holding endeksi ise yüzde 1,33 değer kazandı. Sektör endeksleri arasında ise bankacılık en çok kazandıran sektör oldu, finansal kiralama faktoring ise yüzde 1,87’lik düşüşle en çok kaybettiren sektör konumunda yer aldı.
Küresel piyasalarda, ABD’de açıklanan enflasyon verilerinin etkisiyle karışık bir seyir izlenirken, yatırımcılar yarın ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell’ın yapacağı konuşmaya odaklandılar. ABD’de Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ekim ayında aylık bazda yüzde 0,2, yıllık bazda ise yüzde 2,6 oranında artış gösterdi. Yarın yurt içinde haftalık para ve banka istatistikleri, yurt dışında ise Fed Başkanı Powell’ın konuşmasının yanı sıra Avro Bölgesi’nde büyüme ve sanayi üretimi verileri ile Avrupa Merkez Bankası (ECB) Para Politikası Kurulu toplantı tutanakları, ABD’de Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) ve haftalık işsizlik maaşı başvuruları takip edilecek.
Analistler, BIST 100 endeksinin teknik açıdan incelendiğinde 9.350 ve 9.450 puan seviyelerinin direnç, 9.200 ve 9.100 seviyelerinin ise destek konumunda olduğunu belirttiler. Yatırımcılar, bu noktaları dikkatle takip ederek piyasalardaki gelişmeleri yakından izlemeye devam etmekteler.
Reklam & İşbirliği: [email protected]