SON GELİŞMELER
--:--:--

Aile ve Gençlik Fonu Genç Çiftlere 2 Milyar TL Destek Sağladı

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Aile ve Gençlik Fonu Genç Çiftlere 2 Milyar TL Destek Sağladı

Aile ve Gençlik Fonu kapsamında, genç çiftlere yönelik kredi destekleri güncellenerek ödemeler yapılmaya başlandı. Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, 18 bin 334 çifte toplam 2 milyar 76 milyon lira ödeme gerçekleştirildiğini duyurdu. Bu destekle birlikte evlilik yolundaki 222 bin 988 çifte toplam 21 milyar 48 milyon lira sıfır faizli kredi sağlandığı belirtildi.

Fon, Türkiye’nin yer altı zenginliklerinden elde edilen gelirlerle finanse ediliyor. Aile kurumunu güçlendirme ve gençleri sosyal risklerden koruma amacıyla başlatılan projeyle, gençlerin geleceğine yatırım yapılması hedefleniyor. Bakan Göktaş, 81 ilde yürütülen bu projenin aile birliğini güçlendirmeyi amaçladığını vurguladı. Gençler, başvurularını ‘ailegenclikfonu.aile.gov.tr’ adresi veya e-Devlet üzerinden yapabiliyor.

Destek Miktarları ve Başvuru Koşulları Güncellendi

Ocak ayında kredi miktarları güncellenerek fondan daha fazla çiftin yararlanması sağlandı. Fona başvuran çiftlerden her ikisinin de 18-25 yaş aralığında olması durumunda 250 bin lira, 26-29 yaş aralığında olmaları halinde ise 200 bin lira destek sağlanıyor. Başvurusu onaylanan çiftlere kredi desteği, 48 ay vadeli ve 2 yıl geri ödemesiz olarak sunuluyor.

Fondan yararlanmak için gelir şartı da yükseltildi. Son 6 aylık gelire ilişkin başvuru şartı, asgari ücretin 2,3 katından 2,5 katına çıkarıldı. Bakan Göktaş, ayrıca 48 ay içinde çocuk sahibi olan genç çiftlerin geri ödemelerinde, ilk çocuk için 12 aylık ödemenin hibe edildiğini ve kalan borcun 12 ay ertelendiğini belirtti.

Erteleme süreciyle vade 60 aya uzarken, ikinci çocuk sahibi olan çiftlerin kalan borcunun tamamının hibe edildiği açıklandı. Fon kapsamında bugüne kadar tek çocuk sahibi olan 20 bin 162 çift, 12 aylık taksidinin hibe edilmesi ve 12 aylık taksidinin ertelenmesi hakkından faydalandı. İki ve üzeri çocuk sahibi olan 409 çift ise borcunun tamamının hibe edilmesi hakkından yararlandı. Fon kapsamında desteklenen 20 bin 571 çiftin toplam 20 bin 988 çocuğu dünyaya geldi.

Bakan Göktaş, Aile ve Gençlik Fonu’na yapılan başvuruların 308 bin 767’ye ulaştığını belirtti. Maddi desteğin yanı sıra eğitim ve danışmanlık hizmetleriyle de bugüne kadar 260 bin 234 gencin yanında olunduğu ifade edildi.

Benzer Haberler
Çin ABD Ticaret Engeli Soruşturmasını Uzattı
Çin ABD Ticaret Engeli Soruşturmasını Uzattı
Vergi Denetim Kurulunda 3 Yeni Daire Faaliyete Başlıyor
Vergi Denetim Kurulunda 3 Yeni Daire Faaliyete Başlıyor
Küresel Piyasalar Yoğun Veri Gündemini ve Jeopolitik Gelişmeleri Takip Ediyor
Küresel Piyasalar Yoğun Veri Gündemini ve Jeopolitik Gelişmeleri Takip Ediyor
SPK’dan Tera Finansal Yatırımlar İşlemleri Hakkında 37 Kişi İçin Suç Duyurusu ve İşlem Yasakları
SPK’dan Tera Finansal Yatırımlar İşlemleri Hakkında 37 Kişi İçin Suç Duyurusu ve İşlem Yasakları
Dünya Bankası Türkiye Tarımsal Gıda Sektörüne 750 Milyon Dolar Sağlayacak
Dünya Bankası Türkiye Tarımsal Gıda Sektörüne 750 Milyon Dolar Sağlayacak
620 Bin Kişiye 1 Milyar Lira Doğal Gaz Desteği Yapıldı
620 Bin Kişiye 1 Milyar Lira Doğal Gaz Desteği Yapıldı
Türkiye'nin Manşeti Gundemmanset.com
Copyright © 2025 Tüm hakları GÜNDEM MANŞET 'de saklıdır. Seobaz Haber Teması