Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi önceki kapanışa göre 228,77 puan artarak günü tamamlarken, toplam işlem hacmi 193,5 milyar lira olarak gerçekleşti. Bankacılık endeksi yüzde 1,35 ve holding endeksi yüzde 0,57 değer kazanırken; sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 3,23 ile finansal kiralama faktoring, en çok kaybettiren ise yüzde 1,38 ile sigorta sektörü oldu.
Küresel piyasalarda, ABD ile İran arasındaki görüşmelere ilişkin gelişmeler yakından takip edilirken, çip hisselerindeki satışların etkisiyle karışık bir seyir izlendi. Yatırımcılar, yarın açıklanacak ABD tarım dışı istihdam raporuna odaklanmış durumda. ABD’li ve İranlı yetkililer arasında teknik görüşmelerin yapıldığına dair haberler uluslararası medyada yer alırken, taraflardan gelen çelişkili açıklamalar müzakerelerin gidişatı hakkında belirsizlik yaratıyor ve yatırımcıları tedbirli olmaya yönlendiriyor.
Analistler, yarın yurt içinde haftalık para ve banka istatistikleri ile birlikte ABD’de istihdam verileri de dahil olmak üzere yoğun veri akışının takip edileceğini belirtti. Teknik olarak incelendiğinde, BIST 100 endeksinde 14.500 ve 14.600 puanın direnç, 14.200 ve 14.100 puanın ise destek seviyeleri olarak öne çıktığı ifade edildi.
Reklam & İşbirliği: [email protected]