SON GELİŞMELER
--:--:--

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Değerlendirmesi

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Değerlendirmesi






Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Değerlendirmesi | Avrupa Havacılık, Türkiye Uçuş İstatistikleri ⏬👇

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı, Avrupa Hava Seyrüsefer Emniyeti Teşkilatı’nın (EUROCONTROL) 2025 Avrupa Havacılık Genel Bakış Raporu’na göre, EUROCONTROL ağı bölgesinde 2025 yılında bir önceki yıla göre %4,1 artışla 11,1 milyon uçuşun gerçekleştiğini açıkladı. En yüksek günlük trafiğin 18 Temmuz 2025’te yaşandığını belirten Bakan, bu tarihte 37.034 uçuş yapıldığını ifade etti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı, Türkiye’nin günlük ortalama 3.355 uçuşla Avrupa’da en yoğun trafik hacmine sahip ülkeler arasında 6’ncı sırada yer aldığını vurgulayarak, Türkiye’nin artık sadece transit ülke olmadığını, bölgesel ve küresel bir merkez haline geldiğini belirtti. Bakan, Kovid-19 salgını öncesi döneme göre Türkiye’de hava ulaşımında %20’lik bir artış yaşandığını aktardı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı, ülkenin Kovid-19 öncesi seviyeye ulaşabilen ilk 10 ülkeden biri olduğunu belirterek, ulaşım sektörüne yapılan yatırımların meyvelerini verdiğini söyledi. Özellikle Türk hava yolu şirketlerinin dünya havacılığına yön verir hale geldiğini ifade eden Bakan, ulaşımın tüm modlarında yatırımların devam edeceğini dile getirdi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı, EUROCONTROL raporunda yer alan bilgilere göre, İstanbul Havalimanı’nın günlük ortalama 1491 uçuşla Avrupa’da 4 yıldır üst üste birinci sırada yer aldığını belirtti. İstanbul Havalimanı’nın, dünya genelinde ise 7’nci sırada olduğunu kaydetti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı, Avrupa’da en fazla uçuş gerçekleştiren 10 hava yolu işletmesi arasında Türk Hava Yolları’nın geçen yıl günlük ortalama 1559 uçuşla 3’üncü sırada, Pegasus Havayolları’nın ise günlük ortalama 588 uçuşla 11’inci sırada yer aldığını aktardı. Amsterdam, Londra, Paris gibi önemli merkezlerin gerisinde kalarak İstanbul Havalimanı’nın Avrupa’nın zirvesine yerleştiğini belirtti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı, Atina Havalimanı’nın da en yoğun 10 havalimanı listesine giriş yaparak, geçen yılın listesinde bulunan Londra Gatwick’i geride bıraktığını kaydetti. Gatwick’in ise 13’üncü sıraya gerilediğini bildirdi.


Benzer Haberler
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Değerlendirmesi
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Değerlendirmesi
Yeni Sanayi Yatırım Alanları Türkiye’ye Kazandırılıyor
Yeni Sanayi Yatırım Alanları Türkiye’ye Kazandırılıyor
Türkiye-Birleşik Arap Emirlikleri İlişkileri
Türkiye-Birleşik Arap Emirlikleri İlişkileri
Cumhurbaşkanı Yardımcısı’nın Değerlendirmesi
Cumhurbaşkanı Yardımcısı’nın Değerlendirmesi
Monticelli’nin Türkiye Ziyareti ve İmzalanan Anlaşmalar
Monticelli’nin Türkiye Ziyareti ve İmzalanan Anlaşmalar
Fed’in Faiz Politikası ve Jeopolitik Riskler
Fed’in Faiz Politikası ve Jeopolitik Riskler
Türkiye'nin Manşeti Gundemmanset.com
Copyright © 2025 Tüm hakları GÜNDEM MANŞET 'de saklıdır. Seobaz Haber Teması