SON GELİŞMELER
--:--:--

Türkiye’nin Hamsi İhracatı Yüzde 3 Arttı!

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Türkiye’nin Hamsi İhracatı Yüzde 3 Arttı!

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) verilerine göre, Türkiye’nin Ocak-Haziran 2024’te değer bazında 7 milyon 164 bin 329 dolar olarak kayıtlara geçen hamsi ihracatı, bu yılın aynı döneminde yüzde 3 artarak 7 milyon 393 bin 680 dolara ulaştı. Geçen senenin ilk yarısında 1505 ton olan hamsi dış satımı, bu yılın aynı döneminde yüzde 14 artışla 1718 tona yükseldi. Bu yıl ocak-haziranda hamsiye en çok talep ise Belçika, Fransa ve Almanya’dan geldi. Belçika’ya 2 milyon 427 bin 866 dolar, Fransa’ya 2 milyon 95 bin 3 dolar, Almanya’ya da 1 milyon 129 bin 750 dolar değerinde hamsi ihraç edildi. Geçen yılın aynı döneminden farklı olarak Bulgaristan ve Suriye’ye de hamsi satıldı.

Avrupa Pazarı Önemli

DKİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Hamdi Gürdoğan, hamsi ihracatındaki artışın devam etmesinin sevindirici olduğunu belirtti. Avrupa ülkelerinden gelen talebin özellikle Belçika, Fransa ve Almanya’dan yoğun olduğunu vurgulayan Gürdoğan, bu ülkelerin Türkiye’nin hamsi ihracatındaki büyük paya sahip olduğunu ifade etti. Ayrıca, Gürdoğan yeni pazarlara açılmak ve işlenmiş ürünlerle ihraç kapasitesini artırmak için çalışmaların devam ettiğini söyledi.

İşlenmiş Ürünlere Talep Artıyor

Gürdoğan, su ürünlerindeki ihracatın sadece taze ürünlerle sınırlı kalmadığını, işlenmiş ve katma değerli ürünlere olan talebin her geçen gün arttığını belirtti. Bu durumun Türkiye’nin su ürünleri sektöründeki rekabet gücünü artırdığını ve ihracatı olumlu etkilediğini dile getirdi.

Gelecek İçin Umutlu Bakış

Gürdoğan, hamsi ihracatındaki artışın devam edeceğine inandıklarını ve ikinci yarıda hedeflerinin daha yüksek olduğunu ifade etti. İklim koşullarının elverişli olması ve lojistik süreçlerdeki iyileşmelerin de katkısıyla, yıl sonunda daha başarılı rakamlara ulaşmayı hedeflediklerini belirtti.

Benzer Haberler
Savunma Sanayii Başkanlığı 13 Bilişim Personeli Alımı Yapacak
Savunma Sanayii Başkanlığı 13 Bilişim Personeli Alımı Yapacak
Türk Hava Yolları Tarihinin En Uzun Uçuşunu Tamamladı
Türk Hava Yolları Tarihinin En Uzun Uçuşunu Tamamladı
Türk Cumhuriyetleriyle Yılın İlk Yarısında 9.4 Milyar Dolarlık Dış Ticaret Hacmi
Türk Cumhuriyetleriyle Yılın İlk Yarısında 9.4 Milyar Dolarlık Dış Ticaret Hacmi
Ticaret Bakanlığı Hizmet İhracatı Strateji Belgesi’ni Güncelliyor
Ticaret Bakanlığı Hizmet İhracatı Strateji Belgesi’ni Güncelliyor
Lisanslı Depo İşletmeleri İçin Kapasite ve Sermaye Şartları Güncellendi
Lisanslı Depo İşletmeleri İçin Kapasite ve Sermaye Şartları Güncellendi
Altın Kilogram Fiyatı Gün Sonunda Yüzde 0,7 Arttı
Altın Kilogram Fiyatı Gün Sonunda Yüzde 0,7 Arttı
Türkiye'nin Manşeti Gundemmanset.com
Copyright © 2025 Tüm hakları GÜNDEM MANŞET 'de saklıdır. Seobaz Haber Teması