DOLAR 38,3610 0.06%
EURO 43,8421 0.92%
ALTIN 4.117,130,45
BITCOIN 3583681-0,17%
İstanbul
12°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Sanal Ofis Nedir? Özellikleri Nelerdir?

Sanal Ofis Nedir? Özellikleri Nelerdir?

ABONE OL
Ağustos 18, 2022 10:16
Sanal Ofis Nedir? Özellikleri Nelerdir?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

 

Sanal ofis, esnek çalışma saatleri ve alan yaratan çalışma düzeni olarak ifade edilmektedir. Endüstrisinin bir parçasıdır. Son dönemlerde özellikle pandemiden sonra öne çıkan sanal ofis esnek çalışma saatleri içerisinde işlerini ofis olmadan ama ofis hizmetlerinden yararlanmaktadır.

 

Sanal Ofis Nedir?

 

Sanal ofis, kendi bağımsız işini yapan ve kendinden başka herhangi bir kuruma bağlı kalmaksızın kendi nam ve hesabına işlerini yönlendirmek, gerekli toplantıları gerçekleştirmek, adres ve iletişim bilgilerinin bulunduğu maliyeti asgari seviyede olan ofis tipidir.

 

Sanal Ofis Özellikleri Nelerdir?

 

Sanal ofis tutmak maliyetleri asgari seviyeye düşürmesini sağlamaktadır. sanal ofis için aylık bir aidat verilerek kullanım hakkına sahip olunmaktadır.

 

-Sanal ofis sekreteryası gelen çağrı yanıtlama, randevu alma, gelen paket ve kargoların teslim alınması şeklinde hizmetleri bulunmaktadır.

 

-Toplantı saatlerin belirlenmesi halinde toplantı katılım sayısına uygun toplantı odası tahsis edilmektedir.

 

– Freelance çalışan ve ortak proje yürüten kişiler İhtiyaç duyulması halinde zaman zaman ofisi ortak alan ofis buluşmaları yapılabilmektedir.

 

Sanal Ofis Faydaları ve Zararları

 

Sanal ofisler normal ofis işleyişinden farklıdır. Standart ofis sahipleri kiralık ise aylık ofis kirası, buna bağlı muhtasar vergisini, elektrik, su, telefon ve doğalgaz gibi faturaları ödemekle yükümlüdür. Ancak sanal ofis sahipleri sadece kullandıkları süre boyunca oluşan maliyetlere katlanmaktadırlar. Standart ofis sahipleri personel çalıştırmak zorunda olup personel gideri olarak bilinen Sigorta, maaş, yemek ve ulaşım gibi masraflarını karşılamak zorundadırlar. Oysa Sanal ofis sahipleri sekreterya hizmetini ödediği aidata tabii olup bu hizmeti almaktadırlar.

 

Standart ofis sahipleri stopaj vergisi ödemekle yükümlü olurken sanal ofis sahipleri stopajdan muaf olmaktadırlar. Bu durum maliyeti asgari seviyeye çekmektedir. Standart ofis sahipleri sadece kendi çevresi ve portföyü ile iletişim kurarken sanal ofisi kullanan bir kişi diğer kişiler ile daha fazla iletişime geçerek geniş kitleler ile iletişim kurarak insan ilişkilerini genişletmektedirler.

 

Sanal Ofis Zararlarına detaylarıyla bakılacak olursa; Bazı iş insanları kendi iş mahremiyetine titizlik göstermektedir. Bu bağlamda sanal ofis alanlarında toplantı yapmak veya müşterisi ile iletiş kurmak istemeyebilirler. Sanal ofis ortak kullanım alanı olan yer olarak ifade edilmektedir. Bazı iş insanları kendi masası, kendisine ait ortamı aidiyet duygusunu güçlü yaşamaları sebebiyle sanal ofis alanları uygun olmayabilir.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.