DOLAR 32,5709 0.06%
EURO 34,8745 0.01%
ALTIN 2.432,470,11
BITCOIN %
İstanbul
20°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Berlin’de E-Atıkları Nasıl Bertaraf Edebilirim?

Berlin’de E-Atıkları Nasıl Bertaraf Edebilirim?

ABONE OL
Eylül 25, 2022 19:22
Berlin’de E-Atıkları Nasıl Bertaraf Edebilirim?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

Alanında uzman Atık bertaraf şirketi https://turbo-entsorgung.de/daemmung-entsorgung-berlin/ sitesinden aldığımız bilgilere göre. Almanya’da, elektrikli ve elektronik ekipmanların satışını, iadesini ve çevreye zarar vermeyecek şekilde imha edilmesini yasalar düzenler. Uygun e-atık imhası söz konusu olduğunda, üreticiler katı kurallara uymalıdır. Çeşitli ülkelerde e-atıkların toplanması ve bertarafı için farklı sistemler vardır. Örneğin Almanya’da altı farklı koleksiyon grubu var.

Alman yasaları, elektrikli ve elektronik ekipmanların satışını, iadesini ve çevreye zarar vermeyecek şekilde imha edilmesini düzenler

Elektronik cihazların bir kullanım ömrü vardır ve sorumlu bir şekilde atılması gerekir. Alman yasalarına göre, üreticiler ve perakendeciler atıklarını toplamalı, işlemeli ve geri dönüştürmelidir. Bu yasalar, çevrimiçi perakendeciler de dahil olmak üzere üreticilere, distribütörlere ve işletmelere çok sayıda yükümlülük getirir. Üreticiler, belirli koşullar altında WEEE’yi geri almaktan ve katı dokümantasyon gerekliliklerine uymaktan sorumludur.

Almanya’da tüketici elektroniği üreticileri, ürünlerini WEEE düzenlemelerine göre etiketlemelidir. Buna üreticinin adı ve ilgili marka adı dahildir. Ayrıca, son kullanıcılara yönelik ürünlerde üstü çizili tekerlekli çöp kutusu simgesini de içermelidirler. Sembol, ambalajın veya garanti belgesinin üzerine basılabilir.

Üreticilerin e atıkları bertaraf etmelerini gerektiriyorlar

Alman üreticilerin artık eski elektronikleri geri almaları ve bunları uygun şekilde imha etmeleri gerekiyor. Ancak, bunların geri dönüştürülmesinin maliyeti yakında tüketicilere yansıtılacaktır. Örneğin, çamaşır makinelerinin, buzdolaplarının ve televizyonların elden çıkarılması için yeni fiyatlar, ürün başına 8 dolardan fazladır. Avrupa Birliği’nin elektronik atık direktifinin Ağustos 2005’te yürürlüğe girmesi gerekiyordu, ancak uygulanması beklenenden uzun sürdü. Avusturya, kayıt sistemini zamanında uygulamaya koydu, ancak e-atıklarını nasıl bertaraf edeceğini hala çözemedi. Toplama merkezleri büyüyen plastik, cam ve devre yığınlarıyla doluydu.

Alman milletvekilleri elektronik atık imhası için yeni kurallar oluşturdu. Üreticiler ve perakendeciler geri dönüşüm hizmetleri için ödeme yapmalıdır. Ayrıca, toplama ve geri dönüşümü koordine eden EAR olarak bilinen merkezi bir takas merkezine de kaydolmaları gerekir. Bu işlemin amacı, düzenli depolama sahalarını tıkayan elektronik atık miktarını azaltmaktır.

E-atık için altı farklı toplama grubu vardır

Elektronik atık veya e-atık, artık amacına hizmet etmeyen herhangi bir elektrikli cihazdır. Avrupa Birliği’nin bu tür atıkların geri dönüştürülmesine ilişkin bir yönergesi vardır ve Almanya da bu yönergeyi izlemiştir. Sonuç olarak, e-atıkları işlemek için toplama merkezleri ve özel kaplar kurulmuştur. Eski elektronik cihazlarını çöpe atan tüketiciler para cezasına çarptırılacak.

Çeşitli e atık türleri vardır. Bunlara piller, cep telefonları, bilgisayarlar, televizyonlar ve cep telefonları dahildir. Toplama ve geri kazanım oranlarını iyileştirmek için çeşitli çalışmalar yapılmıştır. Buzdolapları ve gaz deşarj lambaları için de farklı toplama grupları bulunmaktadır.

Çeşitli ülkelerin e-atıkları toplamak için farklı sistemleri vardır.

Almanya’daki yeni düzenlemeler, insanların eski elektronik cihazlarını geri dönüşüm merkezlerinde atmalarını şart koşuyor. Bu toplama tesisleri, ülkede artan elektronik atık yığınını engellemek için tasarlanmıştır. Şu anda ülkede her yıl 1,8 milyon ton elektronik atık yığılıyor. Yeni geri dönüşüm gereksinimleri, tüketicilerin eski elektronik cihazlarını toplama merkezlerine getirmelerini veya teslim almalarını gerektiriyor.

Çeşitli ülkelerin e-atıkları toplamak için farklı yaklaşımları ve sistemleri vardır. BBC’ye katılanlar, çeşitli e-atık yönetim sistemlerini ve yaklaşımlarını temsil eden on üç ülkeden geldi. Konferans, çevre dostu e-atık yönetimi çözümlerinin yanı sıra dünya çapındaki geri dönüşümcülerle bağlantılara odaklandı.

Berlin’de çeşitli geri dönüşüm siteleri atık topluyor

Berlin’in geri dönüşüm tesisleri, her türlü elektronik atığı işlemek için iyi donanımlıdır. Çoğu banliyölerde bulunur ve her tür atık için bir geri dönüşüm kutusu ile donatılmıştır. Geri dönüşüm, kıt hammaddelerin tasarrufuna katkıda bulunduğu ve iklim korumasını desteklediği için sürdürülebilir bir seçenektir. Örneğin, genellikle çöp kutularına atılan kullanılmış kağıtlar geri dönüştürülebilir ve ahşap, su ve enerji tasarrufuna yardımcı olur. Kullanılmış kağıdın geri dönüştürülmesi, Grunewald’da yakılmasından daha çevre dostudur.

Almanya’da elektronik cihazlardan çıkan atıkların geri dönüşümü zorunlu hale geldi. Yeni yasalar, üreticilerin geri dönüşüm sürecinin maliyetlerini karşılamasını şart koşuyor. Bu, e-atıkla ilgili 2004 AB direktifiyle uyumludur. Hükümet ayrıca tüketicilerin atıklarını merkezi toplama bölgelerinde özel olarak belirlenmiş kaplarda elektronik olarak bertaraf etmelerini şart koşuyor. Elektronik cihazlarını normal çöp kutusuna atanlar para cezasına çarptırılabilir.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.