DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.493,940,40
BITCOIN %
İstanbul
13°

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Barkod Etiketi Nasıl Yapılır?

Barkod Etiketi Nasıl Yapılır?

Özellikle ürünlerin satışını sağlanması ve verilerin korunabilmesi açısından barkod oluşturma yöntemine başvurulduğunu biliyoruz.

ABONE OL
Ekim 6, 2022 14:34
Barkod Etiketi Nasıl Yapılır?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Özellikle ürünlerin satışını sağlanması ve verilerin korunabilmesi açısından barkod oluşturma yöntemine başvurulduğunu biliyoruz. Piyasada satılan her ürünün barkod oluşturma sistemi olduğunu söyleyebiliriz. Elektronikten, kıyafete, market ürünlerinden, tekstil ürünlerine kadar bütün ürünlerin satışı sırasında barkod okuyucu cihazlarla bu işlemlerin yapıldığını görüyoruz. Barkodların oluşturulması demek ürünlerin her türlü takibinin yapılması anlamını taşımaktadır. Yani bütün işlemlerin resmi yapılabilmesi barkod etiket sayesinde olmaktadır. Barkod okuyucular sayesinde bütün ürünlerin kodları okunarak hesaplamaları da yapılarak ödeme işlemleri pratik bir şekilde gerçekleştirilmektedir. Yani işlerin hızlı ilerlemesi, resmi ilerlemesi kayıt altında olması ürünlerle ilgili bilgilere kolay bir şekilde ulaşılabilmesi barkod etiketi sayesinde olmaktadır.

Barkod Kaç Haneli Olur?

Dünyanın her yerinde ve ülkemizde barkodlar 8 ila 13 haneden oluşmaktadır. Barkod oluştururken bu rakamlar oldukça önemlidir. Çünkü barkodların okunması konusunda üretilen cihazlar buna uyarlanmış şekilde yapılmaktadır. Ürünlerin bilgisayarlara girilen veri girişi sırasında da bu rakamlar oldukça önemli durumdadır. Bu yüzden barkodlar oluşturulurken 8 ila 13 rakamı önemli bir yer almaktadır. Her ürün için ayrı ve benzersiz bir şekilde üretilen barkod numaraları ürünlerle ilgili her türlü bilgiye ulaşmayı sağlamaktadır. Global veri toplama olarak adlandırılan barkod sistemi ülkemizde de her alanda yaygın bir şekilde kullanılmaktadır.

Barkod Numarası Oluşturma

Barkod numarasının oluşturulması için genel bir kuralın takip edildiğini belirtebiliriz. Barkodlarda bulunan bütün rakamların her birinin anlamı bulunmaktadır. Böylece barkod numarası ile ilgili yapılan bir araştırmada her türlü bilgiye bu numaralar sayesinde ulaşabilmek mümkündür. Örnek verecek olursak ülke kodu olarak bilinen ilk 3 hane ürünün hangi ülkede üretildiğine dair bilgiyi bizlere ulaştırmaktadır. Daha sonrasında barkod numaralarında devam eden 4 rakam işletme ile ilgili bilgileri bizlere iletmektedir. Yani ürünün hangi işletmeye ait olduğunu ilk 3 haneden sonra gelen 4 rakamdan öğrenebilmekteyiz. Bu 4 rakamın arkasından gelen diğer numara ürün malul numarası olarak yer alıyor. Son rakam ise ürünlerin kontrolünü sağlayan kontrol sayısı olarak bilinen rakama verilen isimdir. Barkod oluştururken bu sistemlere dikkat edilerek üretim sağlayan barkodonline sitesinde inceleyebilirsiniz.

Barkod Nerede Yaptırılır?

Barkodu kendi başınıza üretmeniz veya oluşturmanız gibi bir durum söz konusu değildir. Barkod etiketi olarak üretim sağlayan birçok yer bulunmaktadır. Barkod etiketlerin üretimini sağlayan bu yerlere başvurunuzda gerçekleştirdiğiniz zaman ürünlerinizi incelemesi veri bilgileri gibi birçok şey dikkate alınarak barkod numarası oluşturulmaktadır. Barkodonline olarak hizmet veren siteyi de incelediğiniz zaman bu tarz bir hizmetin olduğunu görebilirsiniz. Barkodlar oluşturulurken güvenilir yerlerden böyle bir oluşturma talebi ve etiket sisteminin isteğinde bulunabilirsiniz. Ürünlerin üzerine yerleştirildikten sonra satışınız hem resmi hem pratik hem de kolay bir şekilde yapılacağı için ürün tanıtımı konusunda da ivme kazanmış olursunuz.

Kaynak: https://www.barkodonline.com/

 

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.