Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, NATO’nun Rusya ile uzun süreli bir çatışmaya hazırlandığını belirterek kritik bir açıklama yaptı. Zaharova, Komi Cumhuriyeti’nin başkenti Sıktıvkar’da düzenlediği haftalık basın toplantısında, Rusya’nın gerektiğinde tehditleri ortadan kaldırmak için tüm askeri teknik araçlarını kullanmaya hazır olduğunu bildirdi.
Sözcü Zaharova, Arktik bölgesinin NATO ülkelerinin eylemleri sonucunda Rusya ile jeopolitik mücadele alanına dönüştüğünü vurguladı. NATO’nun bu bölgede askeri üstünlük elde etmek amacıyla adımlar attığını ifade etti.
Kuzey sınırları yakınında yoğun askeri hazırlıklar yürütüldüğünü ve saldırgan nitelikte geniş çaplı askeri tatbikatlar düzenlendiğini aktaran Zaharova, ittifakın askeri yapısına yeni unsurlar eklendiğini belirtti. Bu gelişmelerin, sınırlı caydırıcılıktan Rusya ile potansiyel uzun süreli bir çatışmaya hazırlık aşamasına geçildiğini gösterdiğini kaydetti.
Zaharova, kuzeyde yürütülen bu tür faaliyetlerin Rusya’nın güvenliğine doğrudan tehdit oluşturduğunu söyledi. Rusya’nın bu tehditleri bertaraf etmek için tüm askeri teknik imkanlarını kullanma kararlılığını yineledi.
Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy’nin daha önce Rus sivil havacılığına yönelik tehditlerde bulunduğunu anımsatan Zaharova, bu durumu “şantaj ve hava terörünün devlet düzeyinde meşrulaştırılması” olarak nitelendirdi. Bu eylemleri destekleyen ülkelerin Kiev’in suç ortağı olduğunu ekledi.
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un Karadeniz Tahıl Koridoru Anlaşması’na dönülmesinin kabul edilemez olduğu yönündeki açıklamasına değinen Zaharova, anlaşmanın uygulanmadığını vurguladı. Anlaşmadan sadece Batı’nın kazanç sağladığını ifade etti.
Reklam & İşbirliği: [email protected]