ABD İç Güvenlik Bakanlığı, ülkeye F, J ve I tipi göçmenlik dışı vizeyle gelen yabancı öğrencilerin kalış sürelerine ilişkin nihai kuralı belirledi. Bu düzenlemeyle, eski süresiz kalış maddeleri kaldırılarak vize sahiplerine sabit süre sınırlaması getirildi. Karar, resmi yayımlanmasından 60 gün sonra yürürlüğe girecek ve ABD’deki yabancıların denetimini artırmayı hedefliyor.
Yeni düzenleme uyarınca, öğrenci veya değişim programı vizesi sahipleri, ülkede mevcut programlarının süresi kadar kalabilecek. Bu süre 4 yılı aşamayacak. Akademik programlarını tamamlamak için ek süreye ihtiyaç duyan vize sahipleri, federal mercilerden uzatma talep etme hakkına sahip olacak.
ABD İç Güvenlik Bakanı Markwayne Mullin, yapılan açıklamalarda, yabancı öğrencilerin yıllarca süresiz kabul edildiğini belirtti. Mullin, bu durumun binlerce kişinin sürekli derslere kaydolarak göçmenlik sistemini kötüye kullanmasına olanak sağladığını ifade etti. Yeni sınırlamalarla, ABD’deki yabancıların etkin şekilde taranması, incelenmesi ve izlenmesi imkanının yeniden kazanıldığını vurguladı.
Reklam & İşbirliği: [email protected]